Hoornse Hengelaars Bond         

   Hengelsport vereniging voor Hoorn en omstreken

Over ons

De Hoornse Hengelaars Bond is opgericht op 26 Mei in 1919.

De oprichters waren de volgende enthousiaste hengelaars te weten de heren:

Dhr Kind, Dhr Andringa, Dhr Verbeek, Dhr van Hinte en Dhr Pickart

Stukje historie – 1ste wedstrijd HHB  

Op 17 Juli 1919 werd door de vereniging al een eerste wedstrijd gehouden.

Er werden toen 10 prijzen beschikbaar gesteld: een hengel, een visbus, twee snoerkanten, een wormenbak, twee snoeksnoeren en drie baarssnoeren.
De 1ste prijs was bestemt voor de grootste baars, 2de prijs was bestemt voor de grootste witvis, 3de prijs was bestemt voor de daarna grootste baars.
De 4de prijs was bestemt voor de daarna grootste witvis en zo ging dat dus steeds om en om door tot aan de 10de prijs. Voordat de datum van de wedstrijd daar was werden er nog vier prijzen toegevoegd (helaas niet te zien in de historische documenten wat die waren). Niemand kon meer dan 1 prijs winnen.

Er werd toen der tijd alleen met worm en deeg gevist.  In 1925 was de contributie van “Den Hoornsche Hengelaars Bond” drie gulden.  De bovenstaande tekst komt uit een bestuurs-schrift met de hand en in inkt geschreven notulen van bestuurs-vergaderingen 1919-1925.  Mocht er iemand nog een opa of ander oud familie lid hebben of een kennis die ooit in de vroegere jaren bij de HHB lid is geweest en foto’s van die tijd heeft, ingescande foto’s (kleur of zwart-wit) voor hier op de website zijn dus zeer welkom.