Hoornse Hengelaars Bond         

   Hengelsport vereniging voor Hoorn en omstreken

Karperput regels


Tijdens wedstrijden of andere activiteiten kan het mogelijk zijn dat de put geheel of gedeelte voor u gesloten is. Hou daarom onze website en Facebook pagina in de gaten.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden betreft de Simaja Karperput kan dat per E-mail

Als lid van de Hoornse Hengelaars Bond heeft u Gratis toegang tot ons verenigingswater de Simaja Karperput.

Heeft u geen vispas van de Hoornse Hengelaars Bond kan u een dagvergunning kopen a € 10,--.                                                           Voor een dagvergunning kunt u terecht bij de aanwezige Controleur.

Tevens is de Visserijwet van 1963 van toepassing.

De volgende Visregels / Huisregels zijn van toepassing op de Simaja Karperput:

1 De gevangen vis dient met respect en vakkundigheid behandeld te worden. Heb je ontsmettingsmiddel bij je gebruik die dan om de eventuele wond te behandelen

2 Alleen visveilige en werpgewicht loslatende systemen zijn toegestaan.

3 Onthaak en fotografeer de vissen boven je onhaakmat of cradle.

4 Vissen met de volgende methodes zijn VERBODEN: Ziggen, Spodden en met de Spomb.

5 Het gebruik van een Voerboot of Belly-boot is VERBODEN.

6 Er mag met 2 hengels gevist worden in de karperput op een genummerde stek. Houders met een 3de hengelvergunning mogen met een 3de hengel alleen in het water van Het Schot gelegen naast de karperput vissen.

7 Het overzetten van vis uit de karperput naar de sloot of andersom is voor leden / vissers VERBODEN.

8 Een kussenachtige onthaakmat met verhoogde rand of cradle minimaal 90 cm is vereist. Deze dient voor het inwerpen van de hengels klaar te liggen.

9 Een diep driehoekig schepnet van minimaal 90 cm breed is vereist, Deze dient voor het inwerpen van de hengels klaar te liggen.

10 Haakmaat 8 is de kleinste maat die toegestaan. (10 en hoger is verboden).

11 Het vissen met gevlochten / rekloze hoofdlijn is VERBODEN.  De nylon / mono hoofdlijn dient minimaal 0,28 mm dik te zijn.

12 Hou je visstek schoon. Er staan prullenbakken!!

13 De aanwijzingen van een beheerder, controleur, instructeur of bestuurslid van de Hoornse Hengelaars Bond dien met stipt te worden opgevolgd.

Houd u zich niet aan één of meerdere regels, dan volgt ons sanctiebeleid. Deze staan beschreven in Het Huishoudelijk Reglement die u kunt vinden op onze website.